Repülőgépek

Légitársaságok, jegyinformációk és hirek a nagyvilágból.

Múzeumba kerül az az Airbus ami 2009-ben Hudson folyón landolt Végül múzeumi kiállítási tárgy lesz az az utasszállító repülőgép, amely szerencsés kényszerleszállást hajtott végre New Yorkban a Hudson folyón 2009-ben.

Közel két évvel ezelőtt, 2009 telén csodával határos módon senki sem sérült meg, amikor a US Airways New Yorkból Charlotte-ba tartó 1549-es járata madárrajjal ütközött és kényszerleszállásra kényszerült a Hudson folyó vízén.

New York, 2009. január 15.
A US Airways amerikai légitársaság egyik Airbus A320-asát rendõrségi naszád és a mentésben részt vevõ hajók veszik körül, miután a repülõgép a Hudson folyóba zuhant New Yorkban 2009. január 15-én. Sérültekrõl egyelõre nincs hír. (MTI/EPA/Justin Lane)

A gép pilótája, Chesley Sullenbergerakinek szaktudása 155 ember életét mentette meg, a baleset után valóságos nemzeti hős lett. A pilóta egy ideig még folytatta munkáját, de 2010 márciusában nyugdíjba vonult.

A gép eredeti célállomásán, Charlotte-ban, a Karolinai Repülési Múzeum vásárolja meg a sérült géptestet, amely egy biztosítótársaság tulajdonában van és jelenleg egy raktárban várja, hogy elszállítsák – írja az ABC News.

Forrás: www.origo.hu

Leave a Reply


Twitter

    Photos