Repülőgépek

Légitársaságok, jegyinformációk és hirek a nagyvilágból.

Ismét van közvetlen járat Budapest és New York között

Posted by Admin On május - 24 - 2011

Közvetlen repülőjáratot létesítettek New York és Budapest között. Az American Airlines Boeing B-767-300-as gépe, április elején szállt le először Ferihegyen.

A járat, amelyet az American Airlines a szintén a oneworld légiszövetséghez tartozó Malévvel közös kód alatt üzemeltet, a nyári szezonban naponta fog közlekedni.

A Malév és az American Airlines utasai rövid átszállási idővel Európában 25, az Egyesült Államokban 35 célállomásra juthatnak el egymás járataival. A Malév kódja összesen 24 American-járaton szerepel majd.

A New Yorkból helyi idő szerint délután 6 óra 40-kor felszálló repülőgép reggel 9 óra 30-kor landol Budapesten, és 11 óra 55-kor indul vissza, hogy délután 3 óra 35 perckor visszaérkezzen az amerikai metropolisba.

A Malév korábbi partnere, a Delta Air Lines júniustól szintén a New York-i JFK repülőtérről indít járatokat Budapestre, de a SkyTeam szövetség tagjaként, a KLM holland légitársasággal együttműködve.

Az American Airlines szerdától az Iberia légitársasággal összefogva New Yorkból Madridba és Miamiból Barcelonába is indít járatokat.

Forrás: www.origo.hu

2 hozzászólás to “Ismét van közvetlen járat Budapest és New York között”

  1. Naprendszer szerint:

    Na végre, azt hittem már sosem állítják vissza a járatot. Így egy kicsit könnyebb utazni. Remélem most már nem változtatnak.

  2. Mafia szerint:

    Igen, szerintem is kellett ez már!

Leave a Reply


Twitter

    Photos